Περιλήψεις προτάσεων ομίλων αριστείας και καινοτομίας 2021-2022

ΟΜΙΛΟΣ 1

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, Βιολάρη Γρηγορία ΠΕ02

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση ,ο όμιλος αυτός φιλοδοξεί να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της , να αναδείξει τις προσωπικότητες που έδρασαν στη διάρκεια της και να φέρει τους μαθητές σε επαφή με έργα ζωγραφικής ,λογοτεχνίας και ποίησης εμπνευσμένα από τον ελληνικό αγώνα.

ΟΜΙΛΟΣ 2

Μελέτη της Ιστορίας των Μαθηματικών - Σουκαράς Ευθύμιος, ΠΕ03

Στόχος η μελετη των μεγάλων ιδεών των μαθηματικών μέσα από την ιστορική τους εξέλιξη. Πιο συγκεκριμένα μελετάται ανά ιστορική περίοδο η συμβολή κάθε λαού στην ανάπτυξη των μαθηματικών από τους Βαβυλώνιους, τους Αιγύπτιους και τους Αρχαίους Έλληνες Μαθηματικούς έως τους Μαθηματικούς του 19 ου αιώνα, που θεμελίωσαν  τα σύγχρονα Μαθηματικά.

ΟΜΙΛΟΣ 3

«Θεατρολογώντας», Αθανασίου Γεωργία, ΠΕ02

Στο θεατρικό εργαστήριό  μας προσδοκούμε να μεταδώσουμε στα παιδιά τη χαρά και τη δύναμη που χτίζει η καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας. Με τη σταδιακή ενασχόληση των μαθητών με  θεατρικά κείμενα, αλλά και την κριτική προσέγγιση θεατρικών παραστάσεων, συνειδητοποιούμε εμπράκτως τις έννοιες της βιωματικότητας, του πειραματισμού και  της συλλογικότητας, και ναι, κατανοούμε πλέον πλήρως το νόημα της φράσης του Κάρολου Κουν, «κάνουμε θέατρο για να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός».

ΟΜΙΛΟΣ 4

"Economics" Dream Team - Τακάογλου Σοφία, ΠΕ80

Βασικός σκοπός είναι η προετοιμασία των μαθητών να λάβουν μέρος σε οικονομικούς διαγωνισμούς, ώστε  μέσα από τη συμμετοχή να ενισχυθεί το ενδιαφέρον τους για τα οικονομικά ζητήματα και να προαχθεί ο οικονομικός εγγραμματισμός.  

 

ΟΜΙΛΟΣ 5

 «… στους ώμους Γιγάντων» Τα πρόσωπα που σημάδεψαν την Ιστορία των Επιστημών - Μπακέττα Βασιλική, ΠΕ03

 

Ο όμιλος αυτός ευελπιστεί να αναδείξει κάποια από τα κομβικά σημεία της Ιστορίας των Επιστημών που αποτέλεσαν σταθμούς στην εξέλιξή τους, καθώς και να φέρει τα μέλη του σε επαφή με τους «γίγαντες» εκείνους που διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της ανθρωπότητας μέσω της επιστήμης.

 

ΟΜΙΛΟΣ 6

Φίλοι της Φυσικής – Βαρβιτσιώτης Γιάννης, ΠΕ04.01

Οι  βασικοί   στόχοι  του   ομίλου  μας   είναι  οι  μαθητές  να  έρθουν σε   γνωριμία  τομείς, όπως: Αστρονομία, Αστροφυσική, Κοσμολογία, Φυσική των σωματιδίων, Εφαρμοσμένη Φυσική.

ΟΜΙΛΟΣ 7

 

«ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ». Σιούτης Στέλιος ΠΕ02

Το European School Radio είναι ο μοναδικός συλλογικός ραδιοφωνικός σταθμός των σχολείων, που εκπέμπει διαδικτυακά. Φιλοξενεί στο κοινό ραδιοφωνικό πρόγραμμα παραγωγές των μαθητών, ηχογραφημένες ή ζωντανές. Οι μαθητές θα οργανώσουν και θα παραγάγουν ραδιοφωνικές εκπομπές τις οποίες θα αναρτήσουν στη διαδικτυακή πλατφόρμα του European School Radio.

ΟΜΙΛΟΣ 8

 

Διαθεματικός Όμιλος Χημείας – Χρονάκης Αντώνης, ΠΕ04.02

Οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν τον συγκεκριμένο όμιλο θα έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν τη σχέση της Χημείας με άλλους κλάδους των φυσικών επιστημών  καθώς: θα πραγματοποιήσουν οι ίδιοι πολλά θεαματικά πειράματα Χημείας, θα εξερευνήσουν το σχολικό εργαστήριο (όργανα – συσκευές), θα μελετήσουν τις πρακτικές συνέπειες (συνεισφορά) της επιστήμης της Χημείας στην καθημερινή ζωή, θα προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους, εφόσον το επιθυμούν, στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας (Π.Μ.Δ.Χ 2022) και στον Πανελλήνιο Πειραματικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών EUSO, θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε εργαστήρια Χημείας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ε.Κ.Π.Α, Ε.Μ.Π κ.ά).

 

ΟΜΙΛΟΣ 9

Όμιλος Φωτογραφίας – Σπάθης Μ, ΠΕ03

Στον όμιλο φωτογραφίας θα ξεκινήσουμε μαθαίνοντας αρχικά τις βασικές λειτουργίες; μιας ψηφιακής μηχανής και στη συνέχεια τις βασικές αρχές της φωτογραφικής σύνθεσης. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν οι συμμετέχοντες να ξεκινήσουν τους πειραματισμούς τους σε πολύ σύντομο διάστημα, είτε χρησιμοποιώντας μια ψηφιακή μηχανή είτε, αν δεν υπάρχει, το κινητό τους τηλέφωνο.Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε διάφορες άλλες έννοιες όπως επιλεκτική εστίαση, βάθος πεδίου κ.τ.λ., καθώς και μερικούς κλάδους της φωτογραφίας, όπως πορτραίτο, φωτογραφία τοπίου, άγρια φύση κ.α. Θα δούμε μερικά καλλιτεχνικά ρεύματα και τάσεις και αν υπάρχει η δυνατότητα θα επισκεφθούμε κάποιες σχετικές εκθέσεις.Στα παραδοτέα του ομίλου είναι οι φωτογραφίες των συμμετεχόντων σε θέματα και τεχνικές που αυτοί θα επιλέξουν και αν υπάρξει η δυνατότητα θα γίνει σχετική έκθεση

 

 

ΟΜΙΛΟΣ 10

Οπτικοακουστικές Τέχνες - Πληροφορική

Φωτίου Κατερίνα ΠΕ02 και Σιδέρης Νίκος ΠΕ86

Οι οπτικοακουστικές τέχνες προσελκύουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον και έχουν μια δυναμική με ιδιαίτερη απήχηση, ειδικά στις νεότερες ηλικίες. Ο  όμιλος αξιοποιώντας τις νέες μορφές τέχνης, διερευνά  τη δύναμη της εικόνας στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο και τους νέους εγγραμματισμούς (έφηβοι κριτικοί θεατές, ακροατές). Παράλληλα ο όμιλος, διευρύνοντας τις δραστηριότητες του, συνεχίζει το έργο του το οποίο ξεκίνησε την περασμένη χρονιά με τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους ή ντοκιμαντέρ. Το θέμα του οπτικοακουστικού υλικού διαμορφώνεται σύμφωνα με τους προβληματισμούς και τα ενδιαφέροντα των μαθητών.

 

  • Εμφανίσεις: 547