Αγώνες Αντιλογίας 2024

Το Σάββατο 13/04/2024, ομάδα των παιδιών του ομίλου Ρητορικής, συμμετείχε σε αγώνες αντιλογίας που έλαβαν μέρος στον φιλόξενο χώρο της Πολύτροπης Αρμονίας στο Ελληνικό. Η συντονίστρια του ομίλου, Αθανασίου Γεωργία, θέλει να ευχαριστήσει για την υποδειγματική συμμετοχή τους τους μαθητές, Απόδιακου Ειρήνη, Παγώνη Χριστίνα, Παππού Σπύρο, Τσουνιά Μιχάλη και Χιονίδου Βασιλική.

2024051115.png

2024051116.png

2023051118.png

όμιλοι, διαγωνισμοί, 2023-2024, Αθανασίου

  • Εμφανίσεις: 56

Διαγωνισμός Οικονομικής Ολυμπιάδας 2024

Σχολικός Γύρος

Ο σχολικός γύρος του διαγωνισμού της Οικονομικής Ολυμπιάδας πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως 27 Μαρτίου. Οι μαθητές που έλαβαν μέρος συμπλήρωσαν ένα ηλεκτρονικό διαγώνισμα στο εργαστήριο πληροφορικής. Στον επόμενο γύρο, τον περιφερειακό προκρίνονται οι μαθητές που συγκέντρωσαν πάνω από 68%. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος και ιδιαίτερα στους 15 που προκρίθηκαν στον επόμενο τον Περιφερειακό γύρο που θα διεξαχθεί στο Hellenic American College (Μασσαλίας 22, 10680, Αθήνα) το Σαββατοκύριακο 27-28 Απριλίου.

1

Αντωνιάδης

Ανδρέας

Α' Λυκείου

2

Αποστόλου

Κατερίνα

Γ' Λυκείου

3

Αυγουλά

Κωνσταντίνα

Α' Λυκείου

4

Βασίλας

Κωνσταντίνος

Β' Λυκείου

5

Δεναξάς

Μάξιμος

Γ' Λυκείου

6

Ζερβούδης

Μιχάλης

Β' Λυκείου

7

Ζωγράφος

Θεοφάνης-Διονύσιος

Γ' Λυκείου

8

Θέου

Ζωή

Γ' Λυκείου

9

Κικίδη

Εβελίνα

Γ' Λυκείου

10

Κοντός

Βασίλης

Α' Λυκείου

11

Κοπανάκης

Ηλίας

Β' Λυκείου

12

Μπουκουβάλα

Άρτεμις

Β' Λυκείου

13

Σκουτάρη

Ελευθερία

Α' Λυκείου

14

Σοφικίτης

Νικόλας

Α' Λυκείου

15

Στούρη

Διονυσία

Α' Λυκείου

 

Την υψηλότερη βαθμολογία από τους διακριθέντες του σχολείου συγκέντρωσαν οι μαθητές Ζερβούδης Μιχάλης της Β΄ Λυκείου και Αντωνιάδης Ανδρέας της Α΄ Λυκείου.

Την υψηλότερη βαθμολογία από τους μαθητές της Α΄ Λυκείου συγκέντρωσε η μαθήτρια Κωνσταντίνα Αυγουλά.

Την υψηλότερη βαθμολογία από τους μαθητές της Β΄ Λυκείου συγκέντρωσε ο μαθητής Ζερβούδης Μιχάλης.

Την υψηλότερη βαθμολογία από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου συγκέντρωσε η μαθήτρια Ζωή Θέου.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός Σοφία Τακάογλου

διαγωνισμοί, Τακάογλου, 2023-2024, Διακρίσεις

  • Εμφανίσεις: 48

Διαγωνισμός Η εφηβική ματιά στον Ύμνο για την Ελευθερία, 200 χρόνια από τη σύνθεσή του

Η εφηβική ματιά στον Ύμνο για την Ελευθερία, 200 χρόνια από τη σύνθεσή του
Διαγωνισμός που προκήρυξε η Δ.Δ.Ε. Γ΄Αθήνας

Τον Νοέμβριο της φετινής σχολικής χρονιάς η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, όπου υπάγεται το σχολείο μας, προκήρυξε μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας βιντεογραφημάτων (αρ. πρωτ. 22208/02-11-2023) με θέμα «Η εφηβική ματιά στον Ύμνο για την Ελευθερία, 200 χρόνια από τη σύνθεσή του». Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε σε συνεργασία με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης ΠΕ02 και ΠΕ86 της Δ.Δ.Ε. Γ’ Αθήνας.

Ο «Ὕμνος εἰς τὴν Ἐλευθερίαν» αποτελείται από 158 στροφές και γράφτηκε από τον Διονύσιο Σολωμό το 1823 στη Ζάκυνθο. Τυπώθηκε το 1824 στο Μεσολόγγι και μελοποιήθηκε το 1828 από τον Κερκυραίο συνθέτη Νικόλαο Μάντζαρο. Το 1865, με την ενσωμάτωση των Επτανήσων στο ελληνικό κράτος, οι πρώτες 24 στροφές του «Ὕμνου εἰς τὴν Ἐλευθερίαν» καθιερώθηκαν ως ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας και από αυτές μόνον οι δύο πρώτες άδονται στις επίσημες ανακρούσεις του Ύμνου. (https://www.presidency.gr/proedria/ethnikos-ymnos-ths-ellados/)

202305114.png
Από το 1966 καθιερώθηκε επίσης ως ο Εθνικός Ύμνος της Κύπρου.

Τρεις μαθήτριες της Β΄τάξης, οι Κιούση Ελένη, Μακρή Κλειώ και Μανδαράκα Κατερίνα, πήραν την πρωτοβουλία να συμμετάσχουν και με πολλή χαρά να προσπαθήσουν να αποδώσουν τα εφηβικά συναισθήματα και τις σκέψεις τους πάνω στο μακροσκελές αυτό ποίημα του Διονυσίου Σολωμού. Αφού διάβασαν όλο το έργο, διάλεξαν τις στροφές που είχαν τη μεγαλύτερη σημασία για κείνες, τις σχολίασαν και κατέγραψαν τις σκέψεις τους σε βίντεο συζητώντας μεταξύ τους και σχολιάζοντας όσα είχαν εντοπίσει. Συντονιστές της προσπάθειας ήταν οι εκπαιδευτικοί Σιούτης Στέλιος και Αργυρίου Έφη.202405115.png

Τ ο τελικό προϊόν, ένα βίντεο τεσσάρων λεπτών, συμμετείχε στον μαθητικό διαγωνισμό και πήρε το 3ο βραβείο ανάμεσα στα Λύκεια που διαγωνίσθηκαν. H τελετή βράβευσης οργανώθηκε από τη Δ.Δ.Ε. Γ’ Αθήνας την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» του Δήμου Αιγάλεω2

 

δράσεις, αργυρίου, Σιούτης, διαγωνισμοί, 2023-2024, Διακρίσεις, δράσεις μαθητών

  • Εμφανίσεις: 47

Συμμετοχή στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Υβριδικό Συνέδριο «ΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ» 2024

 

 

Το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Αγίων Αναργύρων πήρε μέρος στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Υβριδικό Συνέδριο «ΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ» που έγινε στην Πάτρα και διήρκεσε από τις 17 έως τις 20 Απριλίου 2024.

 

Στο Συνέδριο συμμετείχαν εφέτος 342 σχολεία, 7652 μαθητές και 1054 καθηγητές και παρουσιάστηκαν 486 εργασίες.

 

Έπειτα από αρκετούς μήνες προετοιμασίας βρεθήκαμε στο όμορφο περιβάλλον του Πειραματικού ΓΕ.Λ. του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο βρίσκεται μέσα στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών. Στο χώρο αυτό συναντηθήκαμε με εκπαιδευτικούς και μαθητές από όλη την Ελλάδα και σχολεία του εξωτερικού και μοιραστήκαμε με εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς την εμπειρία της κοινής συμμετοχής σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Οι υπεύθυνοι μας υποδέχθηκαν με ευγένεια, φιλόξενη διάθεση και δημιούργησαν μια ζεστή ατμόσφαιρα για όλους μας.

 202405111.png

Το Σχολείο μας συμμετείχε με δύο εργασίες, τις οποίες παρουσίασαν οι μαθητές μας το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραματικού ΓΕ.Λ. του Πανεπιστημίου Πατρών. Όλες οι παρουσιάσεις αναμεταδίδονταν μέσω διαδικτύου καθόλη τη διάρκεια του Συνεδρίου.Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 ετών από την ίδρυση του σχολείου μας η μία ομάδα μαθητών δημιούργησε αφιέρωμα με τίτλο «Ένα σχολείο ταξιδεύει στο χρόνο: 30 χρόνια ιστορίας». Σε αυτό παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας στα σχολικά αρχεία, σε παλιές εφημερίδες, φωτογραφίες από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας, η ιστορία της ίδρυσής του ως πειραματικού στην αρχή, οι επιτυχίες και οι δραστηριότητες που οργάνωσε το σχολείο όλα αυτά τα χρόνια καθώς και συνεντεύξεις που πήραν οι μαθητές από παλαιότερους και νεότερους διευθυντές του σχολείου. Η έρευνα των παιδιών είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι εντάσσεται ουσιαστικά στον τομέα της ιστορίας της μέσης εκπαίδευσης και μέσα από αυτήν φωτίζονται πτυχές της ελληνικής κοινωνίας.

Η άλλη μας ομάδα εργάστηκε ερευνητικά και παρουσίασε εργασία με τίτλο «Ανακαλύπτοντας την τέχνη στους Αγίους Αναργύρους», στην οποία αποτύπωσαν τη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου Αγίων Αναργύρων- Καματερού μέσα στον χρόνο. 202405112.png

Τα παιδιά κατόρθωσαν να σκιαγραφήσουν και να παρουσιάσουν μια εικόνα του τόπου τους όπως αυτός διαμορφώνεται σήμερα. Πολιτική εγρήγορση, θρησκεία, οικιστική ανάπτυξη, τέχνες, αθλητισμός είναι όλοι τομείς που συμβάλλουν καθοριστικά στην εξέλιξη της πολιτικής μνήμης και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου. Παράλληλα, οι φωνές σημαντικών προσώπων όπως καλλιτεχνών, αλλά και ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού φανερώνουν τον σημαίνοντα ρόλο που έπαιξε ο τόπος τ ους στη διαμόρφωση της καλλιτεχνικής τους ευαισθησίας.Με την καθοδήγηση και τον συντονισμό των εκπαιδευτικών Αργυρίου Έφης, Κανέλλου Κατερίνας, Μάλλιου Αλέξανδρου και Φιλντίση Μαρίας οι 29 μαθητές της Α΄τάξης, εργάστηκαν με μεράκι και αφοσίωση, ενώ η παρουσίαση των εργασιών στο συνέδριο αποτέλεσε μια ξεχωριστή και πολύτιμη εμπειρία.

 

Συγχαίρουμε τους μαθητές μας Αυγουλά Κωνσταντίνα, Βουλγαρέλλη Κωνσταντίνο, Γουμενάκη Δέσποινα, Γραμματοπούλου Μαρία Ευφροσύνη, Ζάχο Παναγιώτη, Καπελλάκη Φίλιππο, Καραγιαννάκη Ειρήνη, Κουνάβη Μαρία, Κυριακοπούλου Κατερίνα, Μεταξά Βασίλη, Μπιλάλη Κωνσταντίνα, Παπαλουκά Ζαχαρία, Παππού Σπύρο, Παπαγεωργίου Δημήτρη, Παφύλα Δημήτρη, Ρεπάι Μέγκι, Ρηγοπούλου Ζωή, Σαμπάνη Σταμάτη, Σιμιτζή Αλέξη, Σίμο Ανδρέα, Σολωμού Κατερίνα, Σοφικίτη Νικόλα, Στούρη Διονυσία, Σχίζα Μαλένα, Τζορμπατζάκη Ζέτα, Τσότρα Ηρακλή, Τσουνιά Μιχάλη, Χουλιάρα Στεριανή, Χιονίδου Βασιλική για την εργατικότητα, την ευαισθησία και τη συνέπεια που έδειξαν σε όλο το διάστημα της προετοιμασίας και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται πάντα με δημιουργική διάθεση και ομαδικό πνεύμα για την επίτευξη των στόχων τους.

202405113.png

δράσεις, αργυρίου, 2023-2024, δράσεις μαθητών, Μάλλιος, Φιλντίση, Κανέλλου

  • Εμφανίσεις: 54

Δράση Δήμου Αγίων Αναργύρων κατά του Σχολικού Εκφοβισμού 2024

Την Κυριακή 31/03/2024 και ώρα 11:00, στο κέντρο πολιτισμού ΜΑΡΙΑ - ΕΛΕΝΑ θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση παρουσίασης των Λευκωμάτων κατά του σχολικού εκφοβισμού των σχολείων του Δήμου Αγίων Αναργύρων.

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετέχουν με ποιήματα και ζωγραφικές δημιουργίες, τα οποία και θα αναγνώσουν. Οι συνάδελφοι κ.Βιολάρη και κ.Φωτίου οργάνωσαν τη συμμετοχή του σχολείου μας στην εκδήλωση και τις ευχαριστούμε πολύ.

290320241.png

290320242.png

290320243.png

 

290320244.png

 

 

δράσεις, Φωτίου, Βιολάρη, 2023-2024, δράσεις μαθητών

  • Εμφανίσεις: 269