Συνάντηση εργασίας στη Γαλλία στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+

Building a learning Culture for the Digital World

build digital world  Στην πόλη Saumur της Γαλλίας πραγματοποιήθηκε από 6 έως 9 Δεκεμβρίου 2021 η δεύτερη συνάντηση εργασίας του προγράμματος Erasmus+ «Διαμορφώνοντας μια κουλτούρα μάθησης για τον ψηφιακό κόσμο» που υλοποιεί το Σχολείο μας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διοίκηση Εκπαίδευσης Efeler Aϊδινίου (Τουρκία), τα πανεπιστήμια Adnan Menderes (Aϊδίνι-Tουρκία) και Onsekiz Mart (Τσανάκκαλε-Τουρκία), τα ινστιτούτα Eurocultura (Ιταλία) και Institut Saumurois de la Communication (Γαλλία). Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους συνεργαζόμενους οργανισμούς, συζητήθηκαν τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησαν οι εταίροι όσον αφορά στο επίπεδο του πληροφοριακού εγγραμματισμού μαθητών και καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 
Τα αποτελέσματα της έρευνας και στις τέσσερις χώρες έδειξαν ελλείμματα σε θέματα αναζήτησης και αξιολόγησης της πληροφορίας, κριτικού γραμματισμού, σεβασμού των πνευματικών δικαιωμάτων αλλά και σημαντικά προβλήματα στην πρόσβαση μαθητών και καθηγητών σε ψηφιακές πηγές πανεπιστημίων, ερευνητικών ινστιτούτων και επιστημονικών περιοδικών. Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με την οργάνωση της ιστοσελίδας του προγράμματος (www.bdwproject.eu ) και της πλατφόρμας Moodle, όπου θα παρουσιαστεί σε επόμενη φάση, υπό τη μορφή σειράς μαθημάτων, υλικό σχετικά με τεχνικά αλλά και γενικότερα θέματα πληροφόρησης και χρήσης του διαδικτύου στη μάθηση και την έρευνα (όπως π.χ. μηχανές αναζήτησης, φυλλομετρητές, απειλές και προστασία στο διαδίκτυο, διασταύρωση και έλεγχος αξιοπιστίας πηγών, ανοιχτές πηγές και πνευματικά δικαιώματα, ηθική και νόμοι στο διαδίκτυο, πρόσβαση σε ακαδημαϊκές πηγές, ακαδημαϊκή γραφή, λογοκλοπή, σύνταξη παραπομπών κ.λπ.)

Tα μέλη της ομάδας εργασίας επισκέφθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης το καθολικό σχολείο Saint Louis στη Saumur (https://www.saumur-stlouis.fr/ ) και το δημόσιο γυμνάσιο Calypso στο Montreuil-Bellay (https://calypso.anjou.e-lyco.fr/ ) και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία τους και την οργάνωση της σχολικής ζωής. Από το σχολείο μας στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν η κ. Αλεξάνδρα Μελίστα, φιλόλογος, και η κυρία Βασιλική Μπακέττα, μαθηματικός. Η επόμενη συνάντηση των εταίρων προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2022 στη Vicenza της Ιταλίας.

Διευθύνσεις προγράμματος στα κοινωνικά δίκτυα:

Facebook - @buildingdigitalworld

instagram - building.digital.world

 

foto

  • Εμφανίσεις: 440