Επιτυχία στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2023

Ένα μαγικό ταξίδι γνώσης και επιστήμης που ξεκίνησε με τους Προκριματικούς και συνεχίστηκε με τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, έφερε στην πρώτη θέση μια ομάδα 3 μαθητριών του σχολείου μας μαζί με την αντίστοιχη ομάδα 3 μαθητών από το ΓΕΛ Χώρας Νάξου. Οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου που διακρίθηκαν είναι η Βασιλική Βάλβη, η Μαρίνα Μπασίλιους και η Σοφία Ράζου.  

Οι μαθητές των δύο ομάδων αποτέλεσαν την Εθνική αντιπροσωπία που μετέβη στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2023 και διεξήχθη στη Ρίγα της Λετονίας από 29 Απριλίου έως 6 Μαΐου 2023. Η ομάδα κάθε σχολείου διαγωνίστηκε ανεξάρτητα από την άλλη.

Τα παιδιά έλαβαν μέρος σε απαιτητικές ασκήσεις Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας και βραβευθήκαν με χάλκινο μετάλλιο. Παράλληλα μοιράστηκαν την αγάπη τους για τις Θετικές Επιστήμες με συνομήλικους τους από διαφορετικές χώρες και έκαναν καινούριες φιλίες.

Μαρίνα, Βασιλική, Σοφία, Σοφία ,Κυριακή ,Τζόελ! σας ευχαριστούμε !!!!!

Τη γνωστική προετοιμασία των μαθητριών του ΠΛΑΑ ανέλαβαν προσωπικά, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κ. Αριστέα Κλειδή, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, Ιωάννης Γκανές, Παναγιώτα Τσάγκαρη. Σε αυτή την προσπάθεια συνέδραμαν οι παρακάτω φορείς τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθειά τους :

  1. ΕΚΦΕ Αγ. Αναργύρων ,Υπ. Χ. Γεωργόπουλος, ΕΚΦΕ Αιγάλεω, Υπ. Μ. Φιλιόγλου
  2. Τμήμα Βιολογίας ,ΕΚΠΑ, Τομέας Βοτανικής, ΕΔΠ, Ε. Γιαννούτσου.
  3. Τμήμα Βιολογίας ,ΕΚΠΑ, Τομέας Ενζύμων και Μικροβιακής Βιοτεχνολογίας , Αν. Καθ. Κος Δ. Χατζηνικολάου.
  4. ΕΜΠ, Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Εργαστήριο Ανόργανης και Αναλυτικής Χημείας, Κα.Β. Λυμπεροπούλου.
  5. ΠΑΔΑ, Τμήμα Βιοιατρικών Επιστημών, Αν. Καθ. Κα. Μ. Πηλακούτα.
  6. ARC LABS, Εργαστήρια Χημικών και Βιολογικών Αναλύσεων, Κος Λ. Λέλλος
  7. ΠΑΔΑ, Εργαστήριο ECTLab, Καθ. Κος Σ. Ποτηράκης.
  8. Athens - Technology and Quality Control Centre – TQCC, Κος. Πιτέρης.

     Η συμμετοχή των μαθητριών του Λυκείου μας δε θα ήταν δυνατή εάν δεν χρηματοδοτούσαν τα έξοδα της αποστολής η Χημική Τεχνική Γεράσιμος Μινέσχος & Σια Ο.Ε. «Chemical Engineering”, η BIC ΒΙΟΛΕΞ Α.Ε. καθώς και το Ίδρυμα Μποδοσάκη και τους ευχαριστούμε πολύ για τη συμβολή τους.

Οι επιτυχίες των παιδιών μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε και εμπνέουν το σύνολο της μαθητικής κοινότητας να θέτει νέους στόχους και δίνει νέους μαθησιακούς αγώνες.

1
1
2
2
3
3
4
4

 

 

2022-23, διαγωνισμοί, Διακρίσεις

  • Εμφανίσεις: 236