Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2023-24 για τους μαθητές που ήδη φοιτούν στην Α' και Β' Λυκείου

(Η διαδικασία αυτή αφορά μόνο τους μαθητές που ήδη φοιτούν και όχι τους νέους μαθητές που πέτυχαν στις εξετάσεις.)

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Στην προσπάθεια να συντονίσουμε τις ενέργειες που απαιτούνται για να γίνει η προετοιμασία για τις ηλεκτρονικές εγγραφές σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου σας τονίζουμε τα εξής:

  1. Επισυνάπτονται δύο υπεύθυνες δηλώσεις (ΥΔ) που θα συμπληρωθούν από τους δύο γονείς εφόσον υπάρχουν. Την ΥΔ Α θα τη συμπληρώσει ο γονέας ο οποίος θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση στο e-eggrafes και την ΥΔ Β θα την συμπληρώσει ο άλλος γονέας.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη συμπλήρωση των στοιχείων της Υπεύθυνης Δήλωσης από τον/τη γονέα/κηδεμόνα που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής, καθώς θα πρέπει να συμπληρώσει ακριβώς τα στοιχεία του/της όπως εμφανίζονται στο taxisnet.

  1. Οι ΥΔ πρέπει έχουν το γνήσιο της υπογραφής είτε να γίνουν μέσω gov.gr (https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/ekdose-upeuthunes-deloses). 
  2. Τις δύο υπεύθυνες δηλώσεις παρακαλώ να τις στείλετε στο σχολείο με το παιδί έως τις 15/05/2023. Εάν γίνει ηλεκτρονική αποστολή των δηλώσεων παρακαλώ πολύ στο θέμα του μηνύματος να έχετε «ΥΔ και το Ονοματεπώνυμο του μαθητή».

Για την υπεύθυνη δήλωση Α πατήστε εδώ.

Για την υπεύθυνη δήλωση Β πατήστε εδώ.

 

Εμείς θα κάνουμε τον έλεγχο των στοιχείων και τις απαραίτητες διορθώσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα (myschool) ώστε να είναι όλα έτοιμα όταν ανοίξει η διαδικασία για τις ηλεκτρονικές εγγραφές. Όταν θα κάνετε την ηλεκτρονική εγγραφή θα χρειαστείτε τον Αριθμό Μητρώου του/της μαθητή/τριας τον οποίο θα τον βρείτε από τους ελέγχους που θα πάρει το προσεχές διάστημα το παιδί.

Καλή συνέχεια!

  • Εμφανίσεις: 299