eTwinning 2024-2025
![]() |
Προγράμματα etwinning 2024-2025
1.Interactive pAIntings
Συνεργαζόμενες χώρες και εκπαιδευτικοί: Italy (Daisy de Gioannini, Stefania Binucci) Greece ( Βασιλική Μπακέττα, Νίκος Σιδέρης, Μαρία Μηλιώτη, Έφη
Αργυρίου, Κική Σεβεντεκίδου, Βασιλική Αγγελή, Κυριακή Καραγιάννη) Spain (Lina Sanchis)
Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία διαδραστικών εργασιών στις
οποίες θα συμμετέχουν και θα εκτελέσουν οι μαθητές από όλες τις συμμετέχουσες χώρες. Θα δουλέψουν συνεργατικά σε μεικτές ομάδες για να γνωρίσουν έργα τέχνης από τις συμμετέχουσες χώρες με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων, AR, VR, AI.
Οι μαθητές εργάζονται σε διαπολιτισμικό περιβάλλον ανταλλάσσοντας απόψεις με μαθητές από τις άλλες χώρες πάνω σε κοινά θέματα. Το τελικό προϊόν θα είναι ένα ζωντανό, διαδραστικό μουσείο, όπου οι πίνακες θα μιλούν με τη βοήθεια chatbots και infographics.
Εδώ μπορείτε να δείτε το βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές του Α2 για να παρουσιάσουν το σχολείο τους.
2. A.W.A.R.E. (Actions and attitudes: responsible Europeans)
Partners: Germany (Irem Caliskan, Markus Helmes), Greece (Mania Kourousi, Elpida Adalopoulou, Arianna Vagourdi, Effie Argyriou, Maria Katseni ), France (Kathleen Wile-Vigouroux & contributions from the teaching team), Poland (Gosai Malgorzata Okon-Plinta, Amadeusz Drag) & Croatia (Ivana Oreski).
Στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της πολιτειότητας και του ρόλου του συνειδητοποιημένου ευρωπαίου πολίτη, ο οποίος έχει επίγνωση των υποχρεώσεών του και των κινδύνων στη χρήση του Διαδικτύου, των δικαιωμάτων του και των συνεπειών των πράξεών του. Είμαι πολίτης σημαίνει ότι γνωρίζω τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μου, καθώς και τις συνέπειες της συμπεριφοράς μου σε τοπικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Το πρόγραμμα εκπαιδεύει υπεύθυνους πολίτες μέσα από συνεργατικές δραστηριότητες και παιχνίδια. Χωρίζεται σε τρία μέρη: 1. Τι σημαίνει να συμμετέχω στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 2. Τι σημαίνει να είμαι συνειδητός χρήστης του Διαδικτύου, 3. Πώς μπορώ να συμβάλλω στη σωτηρία του πλανήτη. Οι μαθητές μέσα από τις δραστηριότητες αυτές αναπτύσσουν οργανωτικές δεξιότητες, διαπροσωπικές σχέσεις και δεξιότητες χρήσης του Διαδικτύου.
Δείτε εδώ την παρουσίαση που δημιούργησαν οι μαθητές του Α1, ώστε να γνωρίσουν το σχολείο μας οι μαθητές των άλλων ευρωπαϊκών σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
-
From the Second World War to the European Union
Συνεργαζόμενες χώρες: Poland (Hélène Calvo-Chapron), Slovenia (Sanja Sabeder Jausovec, Brigita Praprotnik), Greece (Vassilis Stavropoulos).
Μέσα από το πρόγραμμα αυτό οι μαθητές από σχολεία της Γαλλίας, της Σλοβενίας και της Ελλάδας μελετούν σελίδες της κοινής μας ευρωπαϊκής ιστορίας και διερευνούν τις σχέσεις και τις αιτίες που οδήγησαν στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από το σχολείο μας συμμετέχουν μαθητές της Α τάξης.
Δείτε εδώ την παρουσίαση των τριών σχολείων που συμμετέχουν.
-
Keep Dreaming…
Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν πέντε Λύκεια της πόλης της Κοζάνης και ο όμιλος Δημοσιογραφίας του σχολείου μας. Θεματική του είναι η δημιουργική γραφή, η λογοτεχνία και η συγγραφή.
Παρακάτω δείτε φωτογραφίες από τη διαδικτυακή συνάντηση γνωριμίας των μαθητών.
- Εμφανίσεις: 85