Όμιλος Φίλοι της Φυσικής

306335

Περιγραφή Ομίλου Φίλοι της Φυσικής

 

  Ο όμιλος ΄΄Φίλοι της φυσικής΄΄ είναι  ένας από τους ομίλους που λειτουργούν στο σχολείο μας. Απευθύνεται σε μαθήτριες και μαθητές που έχουν θετική προδιάθεση για το γνωστικό αντικείμενο του μαθήματος της φυσικής και γενικότερα της επιστήμης της φυσικής.
Στον όμιλό μας γίνεται προσπάθεια τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με περιοχές του επιστημονικού πεδίου της φυσικής όπως η αστρονομία, η αστροφυσική και  η κοσμολογία που απουσιάζουν από την ύλη των μαθημάτων  της φυσικής του λυκείου.
Στόχος είναι μία πρώτη γνωριμία των παιδιών με αυτές τις περιοχές, η επαφή τους με την επιστημονική μεθοδολογία που χρησιμοποιείται και η ενημέρωσή τους για την έρευνα που γίνεται και τα αποτελέσματά της. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν δραστηριότητες και να συμμετέχουν σε επισκέψεις και εκδηλώσεις που αφορούν το αντικείμενο δραστηριοποίησης του ομίλου.
Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσονται οι εργασίες των παιδιών που παρουσιάστηκαν στα πλαίσια της λειτουργίας του ομίλου μας κατά τη διάρκεια  του σχολικού έτους 2021‒2022. Συγχαρητήρια για ότι έφτιαξαν, και τους ευχόμαστε όπως και σε όλα τα παιδιά με όρεξη και κέφι να συνεχίζουν το μακρινό, κουραστικό αλλά ευχάριστο ταξίδι της διεύρυνσης των γνωστικών τους οριζόντων.

 

        Ο υπεύθυνος του ομίλου

            Ι.Κ. Βαρβιτσιώτης

Ημερολόγια

  • Εμφανίσεις: 786