Πρόγραμμα Erasmus+

build digital world

To Πρότυπο Γενικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων μετέχει στην πραγματοποίηση του διετούς διάρκειας προγράμματος Erasmus+ KA226 Building a learning culture for the digital world [Building Digital World-BDW] σε συνεργασία με τη συντονίστρια Εκπαιδευτική Περιφέρεια Αϊδινίου – Aydın Efeler Ilҫe Eǧitim Mudurluǧu (Τουρκία), τα Πανεπιστήμια Adnan Mederes (Aϊδίνι, Τουρκία) και Οnsekiz Mart (Τσανάκαλε, Τουρκία) και τους οργανισμούς Eurocultura (Ιταλία) και Institute Saumurois de la Communication (Γαλλία). Το πρόγραμμα εντάσσεται στη δράση του Erasmus+ που αφορά σε κοινοπραξίες με στόχο την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών στον τομέα της εκπαίδευσης σε ψηφιακές δεξιότητες. Το πρόγραμμα ειδικότερα στοχεύει στην κατασκευή συστήματος ηλεκτρονικής μάθησης με θέμα τον ψηφιακό εγγραμματισμό των τελειόφοιτων μαθητών/τριών Λυκείου και την προετοιμασία τους για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στον τομέα αυτό. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα παραχθεί ψηφιακό υλικό οργανωμένο σε μαθήματα σε πλατφόρμα Moodle, καθώς και έντυπο εγχειρίδιο, το οποίο θα ενημερώνει τους/τις μαθητές/τριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και τους εκπαιδευτικούς σε θέματα αναζήτησης πληροφοριών και πηγών στο διαδίκτυο, ανταλλαγής και διαμοιρασμού πληροφοριών, καθώς και σε θέματα λογοκλοπής και πνευματικών δικαιωμάτων. Το υλικό των ψηφιακών μαθημάτων θα είναι επίσης προσβάσιμο και από εφαρμογή σε κινητά τηλέφωνα. Μέρος του έργου που ανέλαβε το σχολείο μας είναι:

  • η διεξαγωγή έρευνας αναγκών όσον αφορά στον ψηφιακό εγγραμματισμό σε μαθητές και καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα,
  • η πειραματική εφαρμογή διαδικτυακών μαθημάτων με μαθητές/τριες του σχολείου μας
  • και εν συνεχεία η παροχή επιμορφωτικών σεμιναρίων στο υλικό αυτό σε εκπαιδευτικούς, στελέχη εκπαίδευσης και μαθητές/τριες της περιοχής των Αγίων Αναργύρων.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την άνοιξη του 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2023.

  • Εμφανίσεις: 1149