Το ΕΠΕΣ του Προτύπου ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων και η ομάδα Φιλολόγων του Σχολείου σε συνεργασία με το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής

διοργάνωσε επιμορφωτικό σεμινάριο την Τρίτη 17/5/2022 και ώρα 12:30 μμ,  με θέμα

«Η Δημιουργική Γραφή στη Λογοτεχνική Εκπαίδευση: Θεωρητικές και Διδακτικές προεκτάσεις» 

Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ

Building a Learning Culture for the Digital World

build digital world

Το Σχολείο μας συμμετείχε από κοινού με τους συνεργαζόμενους οργανισμούς, Περιφερειακή Διοίκηση Εκπαίδευσης Efeler Aϊδινίου (Τουρκία), τα πανεπιστήμια Adnan Menderes (Aϊδίνι-Tουρκία) και Onsekiz Mart (Τσανάκκαλε-Τουρκία), τα ινστιτούτα Eurocultura (Ιταλία) και Institut Saumurois de la Communication (Γαλλία), στην τρίτη διεθνή συνάντηση των εταίρων που πραγματοποιήθηκε από τις 10 ώς τις 11 Μαϊου 2022 στη Vicenza της Ιταλίας. Στη συνάντηση αυτή πήραν μέρος οι καθηγητές του Σχολείου μας Μάριος Σπάθης και Αικατερίνη Φωτίου. Στη συνάντηση συζητήθηκε το περιεχόμενο και η μορφή των κεφαλαίων που θα απαρτίσουν το  εγχειρίδιο του προγράμματος πληροφοριακού και ψηφιακού γραμματισμού αλλά και τη σειρά μαθημάτων στην πλατφόρμα Moodle, η οποία θα εμπλουτιστεί με δραστηριότητες και βίντεο.

Τα περιεχόμενα του εγχειριδίου και της πλατφόρμας έχουν ως εξής:

Κεφ. 1: Διαδίκτυο (ιστορία, εξοπλισμός για την πρόσβαση στο διαδίκτυο, διευθύνσεις στο διαδίκτυο)

Κεφ. 2: Μηχανές αναζήτησης (ορισμός, μορφές, φίλτρα)

Κεφ. 3: Πρόσβαση στη διαδικτυακή πληροφορία, συγκέντρωση πληροφοριών, αναδιοργάνωση πληροφοριών και ηθική συγγραφής επιστημονικής εργασίας επί τη βάσει διαδικτυακών πηγών (αξιολόγηση πηγών, αναζήτηση σε ακαδημαϊκές πηγές, ανοιχτές ψηφιακές πηγές)

Κεφ. 4: Πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο και λογοκλοπή (ορισμοί, σύνταξη παραπομπών και αναφορών στον δημιουργό, μορφές πνευματικών δικαιωμάτων, ανοικτές πηγές για την εκπαίδευση)

Κεφ 5: Ασφάλεια του υπολογιστή και ασφάλεια στο διαδίκτυο (δίκτυα υπολογιστών, ιοί, worms, Trojans, spam, προστασία υπολογιστή, κυβερνοασφάλεια, κωδικοί και ασφάλεια κωδικών)

Κεφ. 6: Νομοθεσία σχετικά με τις τεχνολογίες της πληροφορίας (εγκλήματα στο διαδίκτυο, ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο, ασφάλεια προσωπικών δεδομένων)

Το σχολείο μας έχει ήδη ολοκληρώσει την προετοιμασία των κεφαλαίων 4 και 5. Τώρα προετοιμάζεται για το επόμενο βήμα, την προσθήκη διαδραστικών δραστηριοτήτων στο syllabus, τη μετάφραση όλου του έργου στα ελληνικά και την πειραματική διδασκαλία του προγράμματος σε μαθητές του σχολείου μας στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς.

triti sinantisi

Η τελευταία συνάντηση των εταίρων θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας στους Αγίους Αναργύρους τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου του 2023, όταν πλέον το πρόγραμμα θα οδεύει προς την ολοκλήρωσή του.

Ιστοσελίδα προγράμματος

www.bdwproject.eu

Διευθύνσεις προγράμματος στα κοινωνικά δίκτυα:

Facebook - @buildingdigitalworld

instagram - building.digital.world

Μπορείτε να βρείτε την ύλη για τις ενδοσχολικές

Προαγωγικές και Απολυτήριες εξετάσεις περιόδου Μαΐου - Ιουνίου 2022

στον ακόλουθο πίνακα